Klienci wracają do restauracji

Po dwóch miesiącach od zamknięcia restauracji nastąpił trzeci etap odmrażania gospodarki. Dziś zostały otwarte ogródki gastronomiczne oraz restauracje. Wszystkie miejsca działają według nowych wytycznych.

REKLAMA

Każdy lokal wprowadził ograniczenia w ilości obsługiwanych gości. W środku może przebywać nie więcej niż jedna osoba na cztery metry kwadratowe.

Anna Drabik z Pizzerii 2-ka w Jaworznie przygotowała lokal zgodnie z wytycznymi. Ilość miejsc w lokalu się zmniejszyła, ale cieszy fakt, że można zacząć działać.

Cieszą się nie tylko restauratorzy ale również klienci. Dla niektórych to wielka radość móc wreszcie odwiedzić swój ulubiony lokal.

Praca w nowych realiach nie będzie łatwa. Obsługa klientów wiąże się z dodatkowymi obowiązkami. Po każdym kliencie należy zdezynfekować stolik.

- REKLAMA - Zewnętrzne linki