Pizza wiele ma oblicz. Może być klasyczna, łącząca typowo włoskie składniki i amerykańska – pełna dosłownie wszystkiego.
Mało osób jednak wie, że pizza może być też artystyczna, a nawet akrobatyczna! Właśnie takich specjalistów można było spotkać w Jaworznie.
Co łączy pizzę ze sztuką i sportem wyczynowym, tłumaczą mistrzowie w tej dziedzinie.
Dario Viola i Giorgio Riggio mistrzowie świata, szefowie kuchni w londyńskich restauracjach.
Obaj panowie, choć rzecz jasna pochodzą z Italii, na co dzień mieszkają w Wielkiej Brytanii. Swojej pasji poświęcają całe swoje życie i właśnie dzięki temu – postanowili odwiedzić Jaworzno. Jak sami podkreślają – miasto zdecydowanie przypadło im do gustu.
Język włoski coraz częściej gości na jaworznickim rynku. Jak widać – południowy temperament świetnie odnajduje się w, lokalnej codzienności.
[vc_facebook]