Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 na Os. Stałym urządził 21 marca Konkurs Kulinarny
To było nie było pyszne wydarzenie zbiegło się z pierwszym dniem kalendarzowej wiosny, co nie przeszło bez echa.
Osiem zaskakujących w formie potraw oceniało szanowne pięcioosobowe jury. Oceniało sposób podania, pracochłonność i co oczywiste smak potrawy.
Nagrody w konkursie były wyłącznie pożyteczne.
Sami młodzi kucharze wykazali się wielką wyobraźnią, nie tylko w materii kulinarnej a więc w sposobach gotowania ale też w sposobach podania i nazwania tych kulinarnych arcydzieł. Zaproponowano m.in. Łąkę wiosennych smaków i Zielone domki na balkonie. Ba, podano też jedną z potraw ekscentrycznie na lustrze.
Na bardzo ekscentryczną kolację zaprosił przed paroma laty jeden z luksusowych hoteli w Dubaju. Zaproszono 12 gości, każdy zapłacił 10 tys. dirhamów czyli coś ok. 10 tys. złotych. Żyć nie umierać.