Gratulujemy pani Kindze Kargulewicz, która przysłała na nasz konkurs kulinarny przepis na jaglankę z pieczonymi owocami*.
Przepis:
1 duże jabłko
5 śliwek
5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
1 garść pokruszonych krakersów z makiem + kilka całych na wierzch
1 opakowanie jogurtu sojowego /u mnie waniliowy/
1 garstka jagód goji
cynamon
sól
Owoce myję i kroję. Posypuję cynamonem. Zapiekam w 160 stopniach Celsjusza około 20 minut.
Dodaję kaszę jaglaną i pokruszone krakersy. Podlewam lekko wodą i piekę jeszcze 10 minut.
Nakładam jogurt sojowy. Posypuję jagodami goji i nagietkiem.
W TYM TYGODNIU CZEKAMY NA WASZE PRZEPISY NA MUFFINKI I BABECZKI!
Słodkie muffinki i babeczki to idealny wypiek na co dzień i od święta. Pozwalają uwolnić wyobraźnię. Pochwal się swoimi pomysłami nie tylko na kreatywną ozdobę, ale także niezwykły smak ciasta i ciekawy dobór dodatków.
Swoje przepisy (zachęcamy do załączania zdjęć) prześlijcie na adres: konkursy.jaw@gmail.com do poniedziałku 31 października.
Najciekawsze przepisy nagradzamy bonem do Borowej Chaty o wartości 50 zł.
* Po odbiór nagrody zapraszamy do redakcji gazety „Co Tydzień”