Lubisz kulinarne wyzwania? Lubisz eksperymentować w kuchni? Podziel się swoimi kulinarnymi osiągnięciami – a my nagrodzimy Ciebie bonem do Borowej Chaty o wartości 50 zł.
Gratulujemy pani Agnieszce Pstraś, która przysłała na nasz konkurs zdjęcie tortu, który przygotowała samodzielnie z okazji Dnia Górnika.
Święta to czas zdecydowanie pysznego jedzenia – przyślijcie nam zdjęcia swoich ulubionych potraw lub wypieków wigilijnych.
Zdjęcie prześlij na maila: konkursy.jaw@gmail.com, do wtorku 05.01. Zwycięzcę poznamy w czwartek 07.01 – wyniki zostaną opublikowane w gazecie “Co Tydzień” oraz na portalu www.jaw.pl.
Szczegółowy regulamin konkursu dostępny jest pod adresem: http://www.jaw.pl/regulamin-konkursow
W związku z dużym zainteresowaniem konkursem, publikujemy zdjęcia innych ciekawych deserów – wszystkim gratulujemy prawdziwej pasji kulinarnej – zachęcamy Państwa do udziału w kolejnych kulinarnych konkursach i jeszcze raz gratulujemy pani Agnieszce Pstraś, która wygrała w tym tygodniu.
Pani Anna Rachel przesłała zdjęcie swojego ulubionego deseru: Takie trochę oszukane (nie klasyczne) tiramisu z owocami. Nie jest za słodkie, bo aromatyczna kawa z jednej strony, a kwaskowate owoce z drugiej.
Pani Matylda Bełkowska przesłała zdjęcia swoich wyjątkowych tortów.
Pani Marta Porada wysłała zdjęcia brzoskwiniowych jeżyków oraz chlebka orzechowego.
Pierwszy deser to bardzo szybka brzoskwinia jeżyk. Czas wykonania to troszkę chęci. Do brzoskwini wbija się pokrojone migdały, a całość ozdabia bitą śmietaną, jeżeli mamy czekoladę w tubce, to można zrobić pyszczek jerzykowi. To taki deser na niespodziewanych gości.
Drugi deser to chlebek orzechowy lub ciasto orzechowe jak kto woli, bo zawiera małą ilość cukru, a podstawowymi składnikami są orzechy.